מחקר ישראלי מצא מחסור ביוד בקרב ילדים ונשים בהיריון- כיצד זה משפיע על בריאותנו?
יוד הוא יסוד חיוני לחיים.
אנו מקבלים יוד מהתזונה שלנו, והוא משמש במספר מסלולים חשובים בגוף.
מחסור ביוד עלול להוביל לבעיות שונות, כולל בעיות הורמונליות, הפרעות נוירולוגיות בעוברים ותינוקות, ובעיות נוספות.
רמות יוד לא נבדקות באופן סדיר בארץ, וכיום לא מומלצת תוספת יוד לתפריט.
מחקר ישראלי חדש עליו דווח בחודש שעבר בדק את רמות היוד בקרב נשים הרות וילדים בגילאי בית ספר, על מנת לבדוק האם קיים מחסור ביוד באוכלוסיות אלה. במחקר נבדקו 1023 ילדים בגיל בית ספר ו-1074 נשים הרות.
במחקר נמצא כי רמת היוד ב- 62% מהילדים ו-85% מהנשים הייתה נמוכה מהמומלץ על ידי ארגון הבריאות העולמי. עיקר המחסור ביוד נמצא בקרב נשים המתגוררות בפריפריה.
לאור ההשלכות החמורות של חוסר ביוד החוקרים ממליצים על בדיקת סקר של רמות היוד בכלל האוכלוסיה בישראל וקיום דיון לגבי הצורך בהשלמת יוד במיוחד בקרב ילדים ונשים הרות.
חשוב להדגיש כי מדובר במחקר שטרם פורסם וכי חידושו הוא בבדיקת רמות היוד באוכלוסייה שנכללה במחקר, אולם המחקר לא בדק קשר לבעיות התפתחותיות או אפילו את רמת ההורמונים שעליהם מחסור ביוד עלול להשפיע. לפיכך, נדרשים מחקרים נוספים על מנת להסיק מסקנות מהתוצאות שפורסמו.
המחסור המדווח ביוד בילדי בית ספר ונשים הרות, הוא נתון חשוב. רמות הויטמינים והמינרלים הממוצעים באנשים בשכבות גיל שונות, נבדקות ע"י גורמי בריאות שונים כל הזמן. אך לפני שנוכל לקבל החלטות מושכלות הנוגעות לבריאות של כולנו יש לבדוק את השפעתו הישירה והעקיפה על בריאות הציבור. בכל מקרה של חשש מומלץ להתייעץ עם הרופא/ת המטפל/ת שלכם.