הרצאות מדעת // מדע פופולרי, בריאות ואוריינות דיגיטלית
בריאות טובה זה אינטרס של כולנו. אבל… איך אפשר למנוע מחלות? איך אפשר לדעת שקיבלתי את ההחלטות הנכונות?
עמותת מדעת מקדמת, מזה עשור, החלטות מושכלות בנושאי בריאות ורפואה מונעת – למען חברה בריאה יותר.
מוזמנות ומוזמנים להזמין את הצוות המומחה של מדעת עד אליכם – בהרצאות מעניינות, נגישות ומעוררות מחשבה. אנו מציעים הרצאות, סדנאות או מפגשי שאלות-תשובות בזום או עד אליכם בארגון.
הצעה מיוחדת: הרצאה + מפגש ווטסאפ
הרצאה אצלכם במשרד + מפגש שאלות-תשובות עם הצוות המומחה שלנו בווטצאפ ווטסאפ-דוק
השאירו פרטים ונחזור בהקדם:
אז מה בתפריט?
ההרצאות שלנו עם מיטב המרצות והמרצים מהצוות המומחה של מדעת >>
-
פייק ניוז מבעד למשקפי ה-AI – אדוה לוטן, יו"ר עמותת מדעת
ההתקדמות הטכנולוגית האדירה בתחום הבינה המלאכותית מבטיחה הזדמנויות רבות ולצידן אתגרים גדולים. אחד מהם הוא היכולת לצרוך מידע ברשת וההתמודות עם פייק ניוז. הרצאה על טכנולוגיה ואתיקה ואיך זה משפיע על כל אחת ואחד מאיתנו. -
ההיסטוריה הגזענית והשוביניסטית של המדע – אדוה לוטן, יו"ר עמותת מדעת
דרך העדשה ההיסטורית נכיר את החולשה האנושית שהופכת אנשים רבים כל כך עיוורים להטיות ולדעות הקדומות שסביבם, ונשמע איך הטיות כאלו יצרו מדע גרוע במיוחד.
**הרצאה מומלצת ליום האישה** -
לא רק סופרמן – הטכנולוגיה שרואה לתוכנו – ד"ר שרי נתן, ביולוגית, ממיסדות העמותה
האגדה מספרת שלאונרדו דה-וינצ'י גנב גוויות כדי ללמוד על האנטומיה של האדם. פעם, לא מזמן, עוד ציפו לנו תשעה חודשים של תהייה לגבי מין העובר שלנו. היום אנחנו משחקים באור וגלים כדי לראות את האדם מבפנים, כמעט כמו סופרמן.
בהרצאה נדבר על טכנולוגיות הדמיה בשרות הרפואה והמחקר, נבין איך עובדים CT ו-MRI, נראה מה כוחה של הטכנולוגיה הזו ונבחן יחדיו כליות ולב. -
עיקרון ה'זהירות מונעת': בין סבירות לזהירות יתר – ד"ר אורי לרנר, המנהל המקצועי של מדעת
המונח הנפוץ ״זהירות מונעת״ לרוב נאמר כתחליף ל״כשיש ספק, אין ספק״. אולם, המשמעות האמיתית של העיקרון שונה, ואפילו מפתיעה! מהו העיקרון, ואיך הוא משפיע עלינו? -
המגפות ששינו את ההיסטוריה – ד"ר נטע סופר צור, מומחית לאימונולוגיה ומרצה למיקרוביולוגיה, חברת מדעת
מגפות רבות השתוללו בהיסטוריה האנושית. על אף הנזק העצום שלהן, עם כל התפרצות חדשה, הידע לגבי מחוללי המחלות, הגורמים להן ודרכי המניעה וההתמודדות הלכו והשתכללו. בהרצאה נגולל את סיפורן של 5 מחלות שגרמו לשינויים מהותיים באופן בו התנהל העולם בכלל ובהבנה של מחלות זיהומיות בפרט, עוד לפני מגפת הקורונה, שאת השינויים שהיא מחוללת אנו עדיין חווים על בשרנו. -
הרצאה לכל המשפחה: ריפוי – כוח העל שלי! מאת ד"ר ארז גרטי, אימונולוג בהשכלתו וראש תחום תקשורת המדע במכון דוידסון, חבר מדעת
כוחות על קיימים לא רק בקומיקס, לכל אחד מאיתנו יש את היכולת להתמודד עם חיידקים ונגיפים שזוממים לפגוע בנו. במפגש נצלול יחד למעמקי מערכת החיסון המופלאה שלנו. נראה איך היא מסוגלת להתמודד בהצלחה עם מגוון עצום של אויבים ולשמור אותנו בריאים ושמחים, ואיך אנחנו עוזרים לה במלחמה.
מתאים לכל מי שסקרן, כולל ילדים ונוער. -
איך מידע כוזב ברשת והטיות מגדריות משפיעות לרעה על בריאותן של נשים? ד"ר איתמר נצר, מומחה לרפואת נשים ופעיל לקידום בריאות נשים, חבר ועד מנהל במדעת
מסיבות רבות, נשים הן הנפגעות העיקריות ממידע רפואי שגוי או חסר. בהרצאה נדבר על איך דיסאינפורמציה ברשת משפיעה לרעה על בריאות נשים, כיצד הטיות מגדריות פוגעות בטיפול, ומה אפשר לעשות נגד זה. -
מזון לפי השעון – ד"ר מעין ברנע זהר, למדה תזונה וביוכימיה באוניברסיטה העברית וכיום עוזרת מחקר במכון ויצמן
השעון הביולוגי הוא מערכת עצמאית פנימית שמתזמנת את חיינו בהתאם למחזורי האור והחושך על פני כדור הארץ. מדוע הוא חשוב לתזונה שלנו, והאם התזונה שלנו משפיעה על השעון הביולוגי? אלו השאלות שננסה להבין במסגרת ההרצאה.
הרצאות נוספות בהתאמה אישית בנושא בריאות הציבור >>
הצוות המומחה של מדעת מעביר הרצאות לחוגי בית או ארגונים בהתאמה אישית, וכן השתלמויות מקצועיות ועדכונים לצוותים העוסקים בתחומי הרפואה ובריאות הציבור. בנוסף, מדעת מפעילה מערך הרצאות למוסדות חינוך, ומציעה מערכי שיעור המותאמים לגילאי חטיבת ביניים ותיכון במגוון נושאים:
-
איך לחפש מידע רפואי באינטרנט בלי ללכת לאיבוד – הרצאה המקנה כלים בסיסיים לחיפוש מידע רפואי ברשת והערכה של אמינות המקורות.
-
א-ב של בריאות – מהו אורח חיים בריא? האם שיפור תזונה ופעילות גופנית הם הסוד לחיים ארוכים ובריאים? לא. אז מה כן? בהרצאה זו נדבר על החשיבות של רפואה מונעת, איך להמנע מפיק ניוז בריאותי ועל דגלים אדומים המחייבים ביקור אצל הרופא.
-
חיסוני ילדים והמחלות מפניהן הם מגינים – הרצאה הכוללת מענה לשאלות נפוצות לגבי חיסונים, החל מהגיל שבו מתחילים לחסן, מספר מנות החיסון, טענות נפוצות של התנגדויות לחיסונים והשקר הגדול של "המחלות הקלות".
-
וירוסים: מה זה וירוס וכיצד מופיעים זנים חדשים – הרצאה המלמדת מהם וירוסים, מאיפה מגיעים וירוסים חדשים, למה יש וירוסים שאם חולים בהם מחוסנים לכל החיים וכאלו שאפשר לחלות בהם שוב ושוב כל שנה. ולמה ארגון הבריאות העולמי כל כך מפחד משפעת?
-
מערכת החיסון וזיכרון חיסוני – הרצאה המלמדת על מערכת החיסון המולדת והנרכשת, איך מערכת החיסון מבחינה בין חבר לאויב, מהם נוגדנים, וכיצד הם מגנים עלינו.
-
המתודה המדעית – הרצאה זו מציגה את השיטה המדעית, חשיבותה במחקר ומציגה איך הבנה של השיטה יכולה להועיל לנו גם ביום יום.
-
וירוסים, סרטן ופפילומה – הרצאה לשכבת כיתה ח', הורים ומורים. בכיתה ח' מקבלים התלמידים את החיסון כנגד וירוס הפפילומה. ההרצאה מסבירה בצורה מעניינת וקלילה מהו וירוס, מה זה סרטן, כיצד וירוס הפפילומה עלול לגרום לסרטן ועל החיסון שניתן כנגד הוירוס.
בחרו גם מפגש ווטסאפ-דוק >>
הצוות המומחה של מדעת – רופאות, רופאים ואנשי מקצוע נוספים – מתארח בשעה שנקבעה מראש בקבוצות ווטסאפ ייעודיות ועונים על שאלות העובדים.
- בריאות האישה ומניעת סרטן השד
- וירוס הפפילומה – לא לנשים בלבד!
- כל התשובות על חיסוני הילדות
- מה זה הריח הזה?! על נזקי העישון והסיגריות האלקטרוניות
יש נושא שמעניין אתכם במיוחד ולא מצאתם כאן? רוצים שילוב או דיוק של אחת ההרצאות שמופיעות כאן? דברו איתנו! יחד נבנה את ההרצאה הייעודית לפי קהל היעד.
לפרטים נוספים, בירורים ולתאומים פנו אלינו בטל' 03-3745963 או בדוא"ל edu@midaat.org.il