כנס מדעת 2017
תודה! שמחנו לפגוש את כולכם/ן! נתראה בכנס הבא!
כנס מדעת השנה ייערך ביום חמישי, 27 באפריל א' באייר, בבית ציוני אמריקה בתל אביב. הכנס יכלול הרצאות מרתקות בנושאי בריאות הציבור, צריכת מידע וקבלת החלטות. נשמח לפגוש אתכם!
מועד הכנס
27 באפריל, החל מ-16:00
אנו מבקשים להגיע לפני תחילת ההרצאות על מנת למנוע עיכובים
הרשמה ומידע נוסף
פירוט ההרצאות בתוכנית
כשהאו"ם באמת משתדל – משברי הבריאות הגדולים שהאו"ם יצר
ארגון האומות המאוחדות הוקם בשם השמירה על השלום, העזרה ההדדית והתמיכה. אולם פעם בכמה שנים הוא נחלץ לעזרת מדינה ויוצר משבר חמור יותר מהמשבר בגללו הזעיקו אותו.
ד"ר קרן לנדסמן, רופאה מומחית באפידמיולוגיה ובריאות הציבור תספר לכם כיצד חיידקים, וירוסים וחיות אחרות נמצאים בכל פינה על פני כדור הארץ ורק מחכים להזדמנות הראשונה להעיף את בני האדם מהשלטון.
16:00 | האודיטוריום
אכול עצמך למוות – חטאי התזונה של אנשים עסוקים
כולנו יודעים, מה צריך לאכול כדי לשמור על שגרה בריאה. כולנו מדמיינים את התמונה המושלמת בה אנחנו אוכלים 5 ארוחות ביתיות ביום, המכילות את כלל אבות המזון ואת כל מילות הבאזז הנוכחיות. אבל רובנו לא מצליחים למצוא את הפשרה בין המציאות לאידאל. איך עושים את זה? בסדנה נעבור על כמה שיטות, טריקים קטנים ועיגולי פינות שיעזרו לכולנו לנסות לחיות קצת יותר טוב.
צרי בריקנר הוא מאסטרנט לאפידמיולוגיה ואוטוטו דיאטן, מרצה לתזונה, מנהל ב"מדע גדול, בקטנה" ומתקשר מדע. בזמנו הפנוי (והמועט) הוא מנסה להגמל מהפיסבוק בכדי לפנות זמן לפסנתר, לחתולים, לספרים ולוויסקי.
16:00 | הגלריה
35 שנה אחרי פרוץ ה-HIV, לאן הגענו?
מגפת האיידס היא חלק מהמציאות של עולמינו משנת 1982. ב-35 השנים שחלפו מאז, הושקעו משאבים ושעות מחקר רבות בהבנת סוגיות כגון איך HIV גורם לאיידס ואיך לטפל באלו שלקו במחלה. אף על פי כן, עדיין אין לנו דרך לחסן את האוכלוסיה או למגר את הנגיף לגמרי. ההרצאה תעסוק בנושאים אלו ואחרים הנוגעים להבנה ומלחמה באיידס.
פרופ' יונתן (ג'וני) גרשוני הינו פרופסור לאימונולוגיה בפקולטה למדעי החיים שבאוניברסיטת תל אביב, ומחקרו מתמקד ביחסי הגומלין של נגיף ה-HIV ומערכת החיסון האנושית.
17:00 | האודיטוריום
פאנל הורות ובריאות בעידן הדיסאינפורמציה
בעידן בו מצד אחד מידע הוא כל כך נגיש ומצד שני חלק כל כך גדול מהמידע הזה שגוי, לעיתים קשה לנו, להורים לקבל החלטות מושכלות לגבי בריאות ילדינו. שרון קנטור, ד"ר דורון דושנצקי ושירלי ברנר יתארחו לשיחה מרתקת על ההתמודדות של הורים ואיך מתמודדים עם הקשיים האלו.
ד"ר דורון דושניצקי, רופא ילדים; שרון קנטור, אשת תקשורת, מנחת התוכנית "משפחה גרעינית" בגלי צהל; ד"ר שירלי ברנר, אמא ודוקטור לביולוגיה, מנהלת בקבוצת "הורים שפויים ורציונליים". הפאנל בהנחיית אדוה לוטן, מנכ"לית עמותת מדעת.
17:00 | הגלריה
כולנו היסטריות וזה בסדר – רפואה ומגדר
למה אנחנו מפחדות ללכת לרופאים? ולמה כל כך הרבה בעיות שאנחנו סובלות מהן מוזנחות על ידי עולם הרפואה? בהרצאה זו נדבר על הקשר שבין מגדר לבריאות, ההבנה שמתחילה להתפתח לגבי צורות הביטוי השונות של מחלות אצל נשים, התחום החדש והמרתק של רפואה מגדרית, והדור החדש של רופאות ורופאים שמודעים לכשלים במחקרים ובפרוצדורות, ויודעים להתייחס טוב יותר לאדם שמסביב לנרתיק ולרחם – האישה.
הילה בניוביץ'-הופמן. מתרגמת ועורכת, בעלת תואר שני בלימודי מגדר, כותבת הבלוג הפמיניסטי 'ואן דר גראף אחותך', ויוזמת ומנהלת 'מכתבים לבריאות' – פרויקט להעלאת מודעות למשבר במערכת הבריאות הציבורית בישראל.
18:00 | האודיטוריום
מה קורא פה? סדנה לקריאה ביקורתית
בסדנה נדון בדרכים לקבוע אמינות של מקורות ולזהות טעויות והטיות בטקסטים מדעים ופופולריים. ננסה את כוחינו בניתוח טקסטים והבחנה בין עובדות לדעות.
שקד אשכנזי היא דוקטורנטית במחלקה למדעים ביומולקולריים במכון ויצמן. חוקרת ביוכימיה של חלבוני דלקת ובין היתר מחפשת להם מעכבים. בזמנה הפנוי, היא גם שוקולטיירית חובבת.
18:00 | הגלריה
פה חשדתי: כיצד ניתן להתגבר על קונספירציות ומידע שגוי
בעידן בו המידע נגיש לנו כל כך, אנו חשופים גם למידע שגוי. ממצאים מחקריים מראים כי אנשים מתקשים מאוד לשלול מידע שגוי ויתרה מכך – מידע שגוי ממשיך להשפיע על ההחלטות והשיפוט של אנשים אפילו כאשר הם יודעים כי המידע שגוי. ההרצאה תציע את הגורמים המרכזיים אשר עשויים להוביל לשלילה מוצלחת של מידע שגוי ותתרכז בהשפעה של אמון בתהליך שלילה זה.
ד"ר רות מאיו הינה מרצה במחלקה לפסיכולוגיה של האוניברסיטה העיברית וחוקרת קוגניציה חברתית.
19:00 | האודיטוריום
מגמות בחקלאות מודרנית – האדם נגד הטבע?
בהרצאה נסקור את המגמות המפחידות ביותר המיושמות היום בחקלאות בישראל, אם בגידולים עצמם או בטיפול בהם, נצלול למניעים למימוש טכנולוגיות חדשות ונראה עד כמה (אם בכלל) יש סיבה לדאגה.
ד"ר אורי לרנר הוא דוקטור למדעי איכות הסביבה מהטכניון, ובעל תואר שני במיקרוביולוגיה. כיום עמית ״ממשק״ במשרד להגנת הסביבה. חקלאי ומושבניק בנשמתו שמעדיף מכנסיים קצרים וגופיה על חולצה מכופתרת, כל יום, כל היום.
19:00 | הגלריה
אירוע הסיום
אחרי סדרת הרצאות וסדנאות מרתקות, ניפגש כולנו באווירה קצת יותר משוחררת, לומר תודה לאנשים שמאחורי הכנס, לראות מה עשתה עמותת מדעת בשנה החולפת ובעיקר מהן התוכניות לעתיד.
20:00 | האודיטוריום
רכישת כרטיסים