מחלת קורונה - מרכז מידע
מידע על קורונה - בקישור הזה
תרמו לעמותה

עזרו לנו לקדם את בריאות הציבור בישראל, לחברה בריאה יותר

כפתור לתרומה לעמותת מדעת

פפילומה – אבישי מספר

אבישי מספר על אשתו, שנדבקה בווירוס הפפילומה וכתוצאה מכך חלתה בסרטן צוואר הרחם. היא לא שרדה ונפטרה בגיל 39, כשהיא משאירה אחריה שני ילדים ובעל. קראו את סיפורה

 

אם אישתי היתה עושה את החיסון יש סיכוי שהיתה בחיים.

הגילוי בסרטן הזה הוא די מורכב ומסובך. רצינו ילד שלישי, ואשתי הלכה להוציא את ההתקן. הרופא ראה דימומים ואמר לה ליתר ביטחון לעשות בדיקה. כך זה התחיל, ונגמר במוות אחרי שנתיים. תקופה קשה שאני לא מאחל לאף אחד. אם אפשר לעשות חיסון ולצמצם את האפשרות שזה יקרה.
היא נבדקה באופן שגרתי לפאפ, אבל הסרטן התגלה בשלב 3 או 4. זו הבעיה עם הסרטן הזה. כשהוא תוקף הוא תוקף. הפאפ עולה עליו במקרים מסוימים, אבל הפאפ מגלה אחרי, החיסון הוא פרואקטיבי. היא עברה את כל הטיפולים האפשריים. כימותרפיה, הקרנות פנימיות וחיצוניות, ניתוחים. היתה תקופה קצרה של שיפור. חודשים בודדים. אבל לאורך זמן זה הלך והידרדר. היא נפטרה בגיל 39. הבן הגדול היה בן שמונה וחצי והקטנה בת שש.
היא נפטרה לפני שנתיים וחצי. החיים ממשיכים. זה לא קל. אם אפשר לעשות משהו כדי שמשפחות לא יגיעו למצב כזה, זה שווה. אני קראתי את המחקרים, ויש לי ידע כמעט כמו לרופאים. המחקרים באמת מוכיחים שהחיסון טוב.

__

מוסיף ד"ר נצר, רופא נשים: גם עבור בני זוג הנאמנים זה לזה, תיתכן מחלה עקב הדבקה ישנה של אחד מבני הזוג בוירוס הפפילומה. לכן חשוב לחסן בגיל צעיר, וכך להפחית ככל האפשר את הסיכוי להדבקה. במדינות סקנדינביה בהן החיסון נהוג מעל עשור, פחת שיעור סרטן צוואר הרחם באופן משמעותי, ונמצא כי חיסון בגיל צעיר יעיל יותר במניעת סרטן. החיסון נמצא בטוח במחקרים רבים שבוצעו. החיסונים (גרדסיל וסרבריקס) יעילים במיוחד נגד וירוס הפפילומה מזנים 16 ו-18, הזנים העיקריים האחראים ליצירת מחלת סרטן.

האתר מנוהל ומתוחזק ע"י עמותת מדעת

פיתוח: דניאלה קרני-הראל

עיצוב ומיתוג: כרמי אהוביה


תרומה לעמותת מדעת

אנו עושים כל מאמץ כדי להנגיש מידע מבוסס-ראיות ומהימן בנושאי בריאות. אנו משקיעים זמן ומשאבים רבים על מנת שהמידע המובא באתר יהיה העדכני והמדוייק ביותר, מגובה במקורות מדעיים ותואם את הידע המקצועי בתחומים הרלוונטיים. יחד עם זאת, אין במידע שבאתר כדי להוות המלצה רפואית. אנו מעודדים את מי שחפץ בהמלצות ועצות פרטניות בנושאים רפואיים לפנות באופן אישי לרופא/ה מורשה/ית או לבעל/ת רשיון באחד ממקצועות הבריאות הרלוונטיים.

מוזמנים לקרוא עוד על תהליך יצירת התוכן שלנו

הפרטיות שלכם חשובה לנו
האתר של מדעת עושה שימוש בעוגיות על מנת ליצור חוויה נעימה לכל המבקרים, אתם מוזמנים לקרוא על זה עוד ב דף תנאי המשתמש שלנו

Midaat © 2024 | מדעת - למען בריאות מושכלת