שירלי מספרת על החוויה הלא נעימה של הדבקות בוירוס הפפילומה – מדעת

בעקבות בדיקת פאפ גילתה שירלי שנדבקה בוירוס הפפילומה. היא מספרת.

 

בחורה צעירה, עשרים ומשהו כזה, רווקה תל אביבית, לא הוללת במיוחד, עושה בדיקת סקר לפאפ. וקוראים לה לבוא. תכירי, יש לך HPV (וירוס הפפילומה). אז קודם כל מבינה שזה לא HIV (ממנו רווקה צעירה הכי פוחדת) ואז מתחילה לנסות להבין מה ולמה.

 

קולפוסקופיה. בדיקה גניקולוגית שבה מרחיבים את צוואר הרחם, צובעים אותו בחומר ניגוד, ומסתכלים עליו במיקרוסקופ. יש נגעים, צריך לחסל אותם, ולעשות ביופסיה.

בחורה צעירה לא ישנה בלילות כי היא רואה איך החיים שלה נגמרים לפני שהתחילו.

 

עוברת צריבה של הנגעים בחנקן נוזלי. בלי הרדמה, זה "רק" גורם להתכווצויות כמו מחזור כואב. וצריך ביופסיה. חותכים פיסה ושולחים למעבדה. אבל החיתוך פוגע בכלי דם, היא מדממת. אז צורבים את כלי הדם. לוקח לה כמה ימים להתאושש.

 

יש לך מזל.

הביופסיה שלילית.

זה לא סרטני, רק וירוס.

 

כל החיים עכשיו מעקב קולפוסקופיה כדי לוודא שלא חזרו. כי הוירוס נשאר לתמיד בגוף.

כל החיים עם החרדה הזו לפני כל בדיקה. אולי הפעם לא יהיה לי מזל?

ד"ר איתמר נצר, רופא נשים, כותב:

מהי בדיקת פאפ?
בדיקת פאפ היא בדיקת סינון ותיקה, אשר מצביעה לרופא הנשים לאילו נשים כדאי להקדיש יותר תשומת לב על מנת להביא לזיהוי מוקדם של נגעים, לפני שיהפכו לסרטניים. וכפי שאנו יודעים, בסרטן הכלל הוא שגילוי מוקדם יכול להציל חיים.
התוצאה בפאפ יכולה להיות תקינה, ASC (נמצאו תאים קשקשיים לא תקינים בעלי סיכון גבוה או לא ידוע), או SIL (סבירות גבוהה מאד לנגע). בשנים האחרונות נוספה בחלק מקופות החולים בדיקת "פאפ נוזלית"; בבדיקה זו ניתן לבצע בדיקה לנגיפי פפילומה בסיכון גבוה מיד לאחר קבלת תשובה לא תקינה. למרות זאת, במרבית המקרים יש לבצע בנוסף לבדיקות אלה גם קולפוסקופיה.
בדיקות הפאפ והפאפ הנוזלי הביאו לגילוי מוקדם משמעותי של חלק גדול מסרטני צוואר הרחם, ואף הפחיתו במעט את הופעתם (על ידי ביצוע התערבויות מוקדמות); אולם רק לאחרונה עם הבשלת חיסוניות האוכלוסייה במדינות בהן קיימות תכניות חיסון מקיפות לפפילומה, התחלנו לצפות בירידה משמעותית בשיעורי הסרטן בצוואר הרחם, הפין, פי הטבעת והלוע באוכלוסייה. והדבר הכי טוב – יותר טוב אפילו מגילוי מוקדם – הוא מניעה!

האתר מנוהל ומתוחזק ע"י עמותת מדעת

פיתוח: דניאלה קרני-הראל

עיצוב ומיתוג: כרמי אהוביה


תרומה לעמותת מדעת

אנו עושים כל מאמץ כדי להנגיש מידע מבוסס-ראיות ומהימן בנושאי בריאות. אנו משקיעים זמן ומשאבים רבים על מנת שהמידע המובא באתר יהיה העדכני והמדוייק ביותר, מגובה במקורות מדעיים ותואם את הידע המקצועי בתחומים הרלוונטיים. יחד עם זאת, אין במידע שבאתר כדי להוות המלצה רפואית. אנו מעודדים את מי שחפץ בהמלצות ועצות פרטניות בנושאים רפואיים לפנות באופן אישי לרופא/ה מורשה/ית או לבעל/ת רשיון באחד ממקצועות הבריאות הרלוונטיים.

מוזמנים לקרוא עוד על תהליך יצירת התוכן שלנו

הפרטיות שלכם חשובה לנו
האתר של מדעת עושה שימוש בעוגיות על מנת ליצור חוויה נעימה לכל המבקרים, אתם מוזמנים לקרוא על זה עוד ב דף תנאי המשתמש שלנו

Midaat © 2024 | מדעת - למען בריאות מושכלת