נתוני קורונה בישראל
תרמו לעמותה

עזרו לנו לקדם את בריאות הציבור בישראל, לחברה בריאה יותר

כפתור לתרומה לעמותת מדעת
מחלת קורונה - מרכז מידע
מידע על קורונה - בקישור הזה
קישורים

החיסון אינו ניסוי קליני – התייחסות פרופ׳ איתן פרידמן

הכתבה שפורסמה בכלכליסט עיוותה את דבריו של פרופ' פרידמן וחשוב להעמיד את הדברים על דיוקם

תגובת הוועדה למשרד הבריאות עוסקת בהעברת הנתונים לחברת פייזר, להסכם שפורסם ולכך שנדרשת הבטחת משרד הבריאות לשמירה על פרטיות אזרחי מדינת ישראל. זו סוגיה מהותית וחשוב שהועדה תעסוק בכך.

כפי שנאמר עד כה, ופרופ׳ פרידמן מבהיר – החיסון לקורונה אינו ניתן במסגרת ניסוי קליני, מדובר בחיסון מאושר וחשוב לקדם התחסנות באופן רחב ככל האפשר באוכלוסיה.

לדבריו המלאים של פרופ' פרידמן, שלאור חשיבות הנושא מיהר לפרסמם בשידור חי, בעמוד הפייסבוק שלו.

אחר הצהריים טובים לכולם ולכולן.

שמי איתן פרידמן וברוכים הבאים לפינת הקורונה השפויה, והיום, במסגרת של הבהרה.

קודם כל, אני רוצה להגיד באופן חד משמעי שאיננו משתמש לשתי פנים: אני, יחד עם כל הרופאים שהם חברי ועדת הלסינקי העליונה, תומכים, רוצים וקוראים לכל אחד ואחת – שאין התוויית נגד – ללכת ולהתחסן. החיסון איננו ניסוי קליני. החיסון מאושר, החיסון מבוסס על קליניקה, מבוסס על ניסיונות, מבוסס על אישורים, אין כל קשר בין מבצע החיסונים המופלא, הנפלא, עם ההיענות היוצאת מהכלל של אזרחי מדינת ישראל לקבל את החיסון הזה, ולהבין את היכולות ואת התועלת שלו, להחזיר את חיינו חזרה, לבין ניסוי קליני, ואין אפילו שאלה כאן. מתן החיסון ניתן על בסיס קליני. לא צריך שום אישור אתי, לא צריך שום אישור רגולטורי, לא צריך שום מעורבות של ועדת הלסינקי.

על מה המהומה? המהומה היא על דבר אחד בלבד.

אנחנו, אני בתפקידי, באחד הכובעים שלי, אני יושב-ראש ועדת הלסינקי העליונה, שהיא הוועדה לניסויים בבני אדם של משרד הבריאות. כוועדה עליונה, חלק מחברי הוועדה הם משפטנים, והם קראו את ההסכם, את החלקים בהסכם, שבין משרד הבריאות לבין חברת פייזר.

אנחנו רוצים לוודא, כוועדת הלסינקי, שאחד התפקידים העיקריים שלה הוא האתיקה, ולוודא שזכויותיהם ופרטיותם של אזרחי מדינת ישראל ואזרחיותיה, נשמרים, גם כאשר מתבצע מחקר קליני שהוא מחקר ראוי! אנחנו כן רוצים לדעת, מבחינה מדעית, מה קורה, מה התוצאות של החיסונים, מהן תופעות הלוואי. כן, אנחנו מאוד מאוד רוצים לדעת ומעוניינים לתת כתף.

אבל, אנחנו רוצים לוודא שבמסגרת ההסכם שנחתם בין חברת פייזר למדינת ישראל ומשרד הבריאות, הזכויות האלה נשמרות. זה הכל! אנחנו רוצים לוודא שהדבר נעשה על פי הנהלים, על פי התקנות, על פי כל הרגולציות האפשריות, ושהתקבלו כל האישורים המתאימים. זה הכל. אין כאן שום היגד, באופן חד-משמעי וגורף, המתנגד למתן החיסונים. החיסונים הם דבר טוב, הם דבר יעיל, שאיננו דורש כל רגולציה. מה כן דורש רגולציה? העברת מידע ממשרד הבריאות לחברה חיצונית. אנחנו רוצים לוודא שזה מתבצע בתנאים האופטימליים, המאפשרים, אחד: הסקת מסקנות, ובעיקר: לשמור על פרטיותם של אזרחי מדינת ישראל. לזה אנחנו כוועדת הלסינקי העליונה, לא אני אישית, אלא אנחנו כוועדת הלסינקי העליונה רוצים לקיים דיון דחוף, עם (האנשים…) הגורמים הרלוונטיים במשרד הבריאות.

זה הכל. זה מתחיל מזה וזה נגמר בזה.

שוב, אני חוזר ומדגיש: אין צורך באישור רגולטורי ואתי של ועדת הלסינקי כזו או אחרת למתן החיסונים.

החיסונים מאושרים על בסיס קליני. אין כאן שום מחקר!

ואם מישהו יגיד שאני אמרתי את זה – דיר בלאק!

האתר מנוהל ומתוחזק ע"י עמותת מדעת

פיתוח: דניאלה קרני-הראל

עיצוב ומיתוג: כרמי אהוביה


תרומה לעמותת מדעת

אנו עושים כל מאמץ כדי להנגיש מידע מבוסס-ראיות ומהימן בנושאי בריאות. אנו משקיעים זמן ומשאבים רבים על מנת שהמידע המובא באתר יהיה העדכני והמדוייק ביותר, מגובה במקורות מדעיים ותואם את הידע המקצועי בתחומים הרלוונטיים. יחד עם זאת, אין במידע שבאתר כדי להוות המלצה רפואית. אנו מעודדים את מי שחפץ בהמלצות ועצות פרטניות בנושאים רפואיים לפנות באופן אישי לרופא/ה מורשה/ית או לבעל/ת רשיון באחד ממקצועות הבריאות הרלוונטיים.

מוזמנים לקרוא עוד על תהליך יצירת התוכן שלנו

הפרטיות שלכם חשובה לנו
האתר של מדעת עושה שימוש בעוגיות על מנת ליצור חוויה נעימה לכל המבקרים, אתם מוזמנים לקרוא על זה עוד ב דף תנאי המשתמש שלנו

Midaat © 2024 | מדעת - למען בריאות מושכלת