הצטרפות לניוזלטר

קבלו עדכונים שוטפים לאימייל שלכם.

    שם

    אימייל

    הרצאות ופעילויות

    רוצים להזמין אותנו להרצאה, השתלמות או חוג בית?

    כתבו אלינו

    מחלת קורונה - מרכז מידע
    מידע על קורונה - בקישור הזה

    הכללת חיסון ה-HPV בסל הבריאות

    משרד הבריאות בחן מחדש את נושא הכנסת חיסון הפפילומה לתוכנית חיסוני השגרה של תלמידי בית הספר והחליט להשאירו כמתוכנן. החיסון בטוח כמו חיסוני שגרה אחרים ומונע הדבקה בנגיף ה-HPV, שעלול לגרום לסרטן צוואר הרחם ולגידולים נוספים.

    23.12.2014

    נגיף הפפילומה האנושי (HPV) הוא הגורם העיקרי לסרטן צוואר הרחם. הוא מידבק ביותר ומועבר מאדם לאדם במגע וחיכוך של חלקי עור, בעיקר במהלך יחסי מין. קיימים כ-200 זנים של הנגיף, כאשר שניים מהם – זן 16 וזן 18 – גורמים לכ-80% מכלל מקרי סרטן צוואר הרחם בישראל. הנגיף עלול לגרום גם לסוגי סרטן אחרים, בנשים ובגברים. החיסון נגד נגיף הפפילומה מונע הדבקה בזנים אלו וכך מגן מהופעת נגעים טרום-ממאירים ומסרטן.

    כמעט כל מי שפעיל מינית ידבק במוקדם או במאוחר בזן אחד או יותר של נגיף הפפילומה האנושי. לא כל מי שנדבקו בנגיף יפתחו סימפטומים, אך גם אנשים אלו יכולים להדביק אחרים. בניגוד לרוב מחלות המין קונדום לא בהכרח יגן מהדבקה ולכן הדרך היעילה ביותר להתמודד עם הנגיף היא על ידי קבלת חיסון הפפילומה לפני קיום המגע המיני הראשון.

    בישראל הוחלט לתת את החיסון נגד הנגיף כחיסון שגרה של תלמידי כיתה ח'. באוקטובר הודיע משרד הבריאות כי בחן מחדש את נושא הכללת חיסון הפפילומה בשגרת החיסונים בישראל וכי החליט להכלילו בתוכנית חיסוני תלמידי בתי הספר כמתוכנן.

    ההחלטה התקבלה לאחר דיון שקיימה הועדה המייעצת למחלות זיהומיות ולחיסונים בעקבות בקשה לעכב את התחלת תכנית החיסון נגד נגיף הפפילומה עקב טענות על בטיחות החיסון. טענות אלו עלו בעקבות שני מאמרים שפורסמו לאחרונה על ידי פרופ' יהודה שינפלד המציגים מספר מקרים אשר מראים סמיכות זמנים בין קבלת חיסון נגד פפילומה לבין תופעות אוטואימוניות.

    בדיון ציינו חברי הוועדה שמדובר במקרים אנקדוטליים, ללא קבוצת ביקורת וללא השוואה לשכיחות של אירועים כאלו באוכלוסייה שלא חוסנה. גם פרופ' שיינפלד ועמיתיו זהירים מאוד בפרשנות הממצאים שלהם. לעומת זאת, מחקרים אפידמיולוגיים מקיפים שבוצעו הראו כי שכיחות המחלות האוטואימוניות באוכלוסיות שחוסנו אינה שונה משל אוכלוסיות דומות שלא חוסנו. כלומר, נשלל קשר סיבתי בין התופעות לבין החיסון.

    עמדת ארגון הבריאות העולמי ויתר המדינות המפותחות היא שבטיחות החיסון נגד נגיף הפפילומה דומה לזו של יתר חיסוני השגרה. המדינה היחידה שהשעתה את ההמלצה על השימוש בחיסון היא יפן, בעקבות תסמונת "כאבים באזור ההזרקה" שאינה רלוונטית לתלונות שהועלו בפני הוועדה ושהקשר שלה לחיסון לא הוכח. ביפן בטלו רק את ההמלצה הרשמית של משרד הבריאות על החיסון, אך ממשיכים לחסן שם בחינם את כל מי שמבקשת להתחסן.

    חברי הועדה הסכימו שהמחקרים של פרופ' שיינפלד אינם מביאים מידע שיש בו לערער על בטיחותו של החיסון ולפיכך המלצתם היא להמשיך בתוכנית החיסון כפי שתוכנן: נערות יוכלו לקבל את החיסון במסגרת השירותים לתלמיד (בכיתה ח') או בלשכות הבריאות (בכיתה ט') וכל היתר, כולל בנים, יוכלו לקבל את החיסון באופן פרטי.

    האתר מנוהל ומתוחזק ע"י עמותת מדעת

    פיתוח: דניאלה קרני-הראל

    עיצוב ומיתוג: כרמי אהוביה


    תרומה לעמותת מדעת

    אנו עושים כל מאמץ כדי להנגיש מידע מבוסס-ראיות ומהימן בנושאי בריאות. אנו משקיעים זמן ומשאבים רבים על מנת שהמידע המובא באתר יהיה העדכני והמדוייק ביותר, מגובה במקורות מדעיים ותואם את הידע המקצועי בתחומים הרלוונטיים. יחד עם זאת, אין במידע שבאתר כדי להוות המלצה רפואית. אנו מעודדים את מי שחפץ בהמלצות ועצות פרטניות בנושאים רפואיים לפנות באופן אישי לרופא/ה מורשה/ית או לבעל/ת רשיון באחד ממקצועות הבריאות הרלוונטיים.

    מוזמנים לקרוא עוד על תהליך יצירת התוכן שלנו

    הפרטיות שלכם חשובה לנו
    האתר של מדעת עושה שימוש בעוגיות על מנת ליצור חוויה נעימה לכל המבקרים, אתם מוזמנים לקרוא על זה עוד ב דף תנאי המשתמש שלנו

    Midaat © 2024 | מדעת - למען בריאות מושכלת