הצטרפות לניוזלטר

קבלו עדכונים שוטפים לאימייל שלכם.

שם

אימייל

הרצאות ופעילויות

רוצים להזמין אותנו להרצאה, השתלמות או חוג בית?

כתבו אלינו

מחלת קורונה - מרכז מידע
    מידע על קורונה - בקישור הזה

מגפת חצבת ברומניה מתפשטת להונגריה ומאיימת להתפשט לשכנות נוספות

בשנת 2009 היו שמונה מקרי חצבת ברומניה בלבד (במדינה של בערך 20 מיליון איש). בשנת 2016 כבר היו בערך אלפיים מקרים ומתוכם נפטרו 13 ילדים. ההתפרצות נמצאת בעיצומה ובהתאמה מלאה לירידה בשיעורי ההתחסנות בעקבות פעילות הארגונים המתנגדים לחיסונים שם.

רומניה הייתה אחד המקומות עם אחוזי החיסון הכי גבוהים באירופה עם 95% מחוסנים. אבל ב-2012 הכל השתנה בעקבות פרסום ספר של ארגון נוצרי אורתודוקסי. הארגון, בשם Pro-Vita ("בעד חיים", באופן אירוני) הוציא ספר שתוקף את החיסון וקורא לאנשים לא להתחסן. התוצאות לא איחרו לבוא והראו ירידה ל-80% בשיעורי המחוסנים בשנה שעברה וההתפרצות הגיעה במקביל.
    ממשלת רומניה פתחה במבצע חיסונים, כולל הקדמת גיל החיסון לתשעה חודשים. למרות זאת מאז ספטמבר 2016 (בסך הכל חצי שנה), נדבקו כבר למעלה מ-3,400 אנשים ומתוכם נפטרו לפחות 17 ילדים, האחרונה בהם תינוקת בת שנה.

למרבה הצער אפשר לצפות שמספר הנפטרים שם יעלה מכיוון שאחד הסיבוכים של מחלת החצבת הוא תסמונת בשם SSPE, סיבוך חסר מרפא שפוגע במוח של חולי חצבת, ומתגלה כמה שנים לאחר ההידבקות בחצבת.
    אין תרופה למחלת החצבת או ל-SSPE. הטיפול היחיד הוא מניעת המחלה על ידי חיסון.

היות שנגיף החצבת הוא הנגיף המדבק ביותר הידוע לאדם, אין פלא שמדינות סמוכות לרומניה עומדות על המשמר מפני התפרצות אצלן.
    הונגריה הייתה הראשונה לדווח על פגיעה. חולה רומני שאושפז בבית חולים הונגרי הדביק 12 אנשי צוות רפואי שם וגרם לסגירת בית החולים ובידודו. אלא שבשל אופיו של הנגיף, היה זה כמעט בלתי אפשרי לעצור אותו ובסך הכל נדבקו 29 אנשים עד כה (תוך בערך שבוע) באזור זה של הונגריה.

בארץ ניתנות שתי מנות חיסון לחצבת כחלק מחיסוני השיגרה, הראשונה בגיל שנה והשנייה בכיתה א'. החיסון נחשב לבטוח מאוד והוא מספק הגנה של מעל ל-97% לאחר קבל שתי המנות. בשנה האחרונה דווחו מקרי חצבת בישראל לאחר שמשפחה שילדיה אינם מחוסנים נדבקו בחצבת בתאילנד.

מקורות והרחבה

1. אודות מחלת החצבת
    2. דו"ח מטעם הארגון האירופי למניעת מחלות (ecdc)
    3. דיווח של הוושינגטון פוסט
    4. דיווח של Balkan Insight
    5. דיווח של RFERL
    6. דיווח של מאקו בריאות
    7. חשיבות חסינות העדר להגנה מהתפרצות חצבת

האתר מנוהל ומתוחזק ע"י עמותת מדעת

פיתוח: דניאלה קרני-הראל

עיצוב ומיתוג: כרמי אהוביה

תרומה לעמותת מדעת

אנו עושים כל מאמץ כדי להנגיש מידע מבוסס-ראיות ומהימן בנושאי בריאות. אנו משקיעים זמן ומשאבים רבים על מנת שהמידע המובא באתר יהיה העדכני והמדוייק ביותר, מגובה במקורות מדעיים ותואם את הידע המקצועי בתחומים הרלוונטיים. יחד עם זאת, אין במידע שבאתר כדי להוות המלצה רפואית. אנו מעודדים את מי שחפץ בהמלצות ועצות פרטניות בנושאים רפואיים לפנות באופן אישי לרופא/ה מורשה/ית או לבעל/ת רשיון באחד ממקצועות הבריאות הרלוונטיים.

מוזמנים לקרוא עוד על תהליך יצירת התוכן שלנו

הפרטיות שלכם חשובה לנו
    האתר של מדעת עושה שימוש בעוגיות על מנת ליצור חוויה נעימה לכל המבקרים, אתם מוזמנים לקרוא על זה עוד ב דף תנאי המשתמש שלנו

Midaat © 2024 | מדעת - למען בריאות מושכלת